En webbutvecklare kan vara den viktigaste personen du anlitar. Det är trots allt denna person som kommer skapa ditt företags nätbaserade ansikte utåt, vilket kommer göra det möjligt för dig att interagera med dina kunder på nätet. Därför är det väldigt viktigt att du köper denna tjänst av rätt företag.

 

Här delar vi med oss av några tips som kan göra det enklare för dig att göra rätt val:

Börja med att testa en ny webbutvecklare på ett mindre projekt

Även om du tror att du har hittat rätt företag för jobbet, bör du säkerställa att du har gjort detta genom att ge dem ett mindre, inte lika betydelsefullt första uppdrag. På så sätt kan du få en känsla för hur företaget arbetar och få en fingervisning om huruvida de håller måttet. Ett mindre projekt ger er dessutom en utmärkt möjlighet att kontrollera om ert samarbete fungerar bra. Ett bra samarbete mellan dig och din webbutvecklare i Göteborg är A och O.

 

När det inledande projektet är slutfört kan du se hur effektivt företaget har varit när det gäller att leverera en tjänst av hög kvalitet samt huruvida den slutgiltiga produkten är buggig eller ej. Ansträngde de sig till sitt yttersta för att leverera ett gott resultat i tid? Hur kreativ var lösningen? Hur väl kommunicerade de eventuella problem och förseningar?

Säkerställ att du anlitar ett riktigt företag

Den webbyrå du anlita bör vara ett riktigt företag. Det betyder dock inte nödvändigtvis att de behöver ha ett stort kontor. Vad det istället innebär är att du bör undvika att anlita dina familjemedlemmar, vänner och bekanta när ditt företag är i behov av webbutveckling. Du behöver ett affärsmässigt förhållande med dina webbutvecklare av flera anledningar, bland annat att du bör känna dig bekväm med att förhandla, ge ärlig feedback och vara rak på sak varje gång du inte är nöjd med det arbete som presenteras.

 

Du bör inte dra dig för att be om referenser. Din webbyrå bör kunna ge dig ett antal namn på kunder och deras telefonnummer, så du kan prata med riktiga människor och få en bra känsla för hur det är att ha och göra med det aktuella företaget.

Kontrollera så företaget har en webbplats

Din webbyrå bör ha en webbplats – en bra sådan. Den behöver inte var utformad på ett sätt som du personligen gillar, men generellt sett bör den innehålla alla nödvändiga delar. Låt ingen webbyrå intala dig att de har varit så pass upptagna med kundprojekt att de inte har haft tid att ta fram en hemsida till företaget. Om de inte känner till att en bra webbplats är som ett visitkort för deras verksamhet, bör de förmodligen inte heller utveckla ditt företags hemsida.

 

Webbplatsen bör dessutom innehålla en portfolio där du kan se byråns tidigare arbeten. De flesta av de sajter som portfolion innehåller bör fortfarande vara aktiva. Om ett fåtal webbplatser inte längre skulle vara aktiva, behöver det inte nödvändigtvis vara utvecklarens fel. Det är vanligt att företag går omkull eller gör om sina webbplatser.

 

Med hjälp av dessa tips bör du inte ha några problem att pricka rätt när du är på jakt efter en bra webbyrå som kan hjälpa dig med din webbutveckling!