En smartphone för spelare

Samsung har proppat Galaxy S7 full med kraft när dom nu har återgått till att använda Qualcomms procerssorer i sina smartphones. Men Snapdragon 820 med en klockfrekvens på 2.2Ghz har Galaxy S7 kraft så det räcker gott och väl. Nya Snapdragon har ”Kryo” processor kärnor och grafikt processor. Detta tillsammans gör telefonen till en intressant kraftpaket för alls som behöver en smartphone för alla typer av multitasking uppgifter på en lång tåg resa eller för ett maraton lopp av spelande.

 

Galaxy S7 slår Nexus 6P med sin Snapdragon 810 och Galaxy S6 med Exynos 7 Octa 7420 med hästlängder. Den är snabb, svarar snabbt och speciellt snabb på att starta stora och tunga appar inklusive tunga spel. Appar laddar snabbt och visuellt flyter dom på snyggt, ibland lite för snyggt för exempelvis Mortal Kombat X.

Snapdragon 820 har ett inkapslad kopparkylnings system som i princip är en heatpipe lösning i miniatyr som finns i många bärbara datorer utan fläktsystem. Tack vare detta kan metallchassit hålla sig förhållandevis kallt även vid användning av tunga appar som spel och strömmad film.

Gjord för att användas hela dagen.

Galaxy S6s 2550mAh stora batteri verkade lovande när den släpptes med det räckte inte riktigt för en hel dags användande. Och Galaxy S6 Edge förbrukade ännu mer batteri.

Galaxy S7 har försetts med ett större batteri på 3000mAh. Och det ger förhoppningsvis en batteritid för att använda Galaxy S7 en hel dag utan att behöva köpa ett batteripack för att ladda telefonen under dagen.

Tyvärr stödjer inte Galaxy S7 Quick Charge 3.0, Samsung för att Exynos processorn stödjer inte detta ännu men den stödjer Quick Charge 2.0 och det ger en ganska snabb uppladdning. Trådlös laddning fungerar på Galaxy S7 och med rätt laddplatta stödjs snabb trådlösladdning.

Samsung specificerar att Galaxy S7 skall klara 10 h av kontinuerlig uppspelning av film utan att batteriet tar slut, det räcker gott och väl för att ligga i sängen och titta på några avsnitt av din favorit serie.

Snygg Utsida.

Utsidan på Galaxy S7 är snygg med en polerad metallbaksida och en display med lätt kurvade kanter. Som alltid behöver du ett skal till Galaxy S7 för att skydda den mot repor och gärna ett skärmskydd för att bevara displayen och dess utmärkta återgivning. Alla tillbehör du behöver hittar du på Bumpy Mobiltillbehör.

 

För mer information och specifikationer kan du titta på alla fakta hos Samsung.