Webbdesignen på din hemsida integrerat med Googles verktyg och sociala medier stärker din hemsida. Du kan nå ut till en väldigt bred kundkrets via olika sociala medier. En välbyggd hemsida med korta laddningstider får din sida att se stark ut inför sökmotorerna. Här under kan du läsa om några få tips som är användbara om du ska bygga en hemsida.

Sociala nätverk

Att synas inom sociala nätverk kan eventuellt bredda din kundkrets. Facebook är ett av de största sociala nätverken idag. En facebook sida med dagliga uppdateringar kan hjälpa ert företag att synas bättre. Om Facebook integreras med din hemsida så kan användaren exempelvis gilla olika bilder eller produkter. Dina produkter eller tjänster har då chansen att sprida sig på Facebook.

Google verktyg

Det finns idag flera olika gratis verktyg som Google tillhandahåller. Genom att använde de här verktygen kan du stärka din sida ytterligare. Med rätt inställningar och spårningar kan du se vad som behöver förbättras. En analys av din sida specificerar vad du behöver arbeta med för att göra sidan starkare.

 • Google Analytics
  Google Analytics visar den totala trafiken till en webbplats, till exempel klick till din webbplats, oavsett var de kom ifrån och vilket sökord som användes.
 • Google Search Console
  Ger dig detaljerade rapporter om din hemsidas synlighet på Google.
 • Google Adwords
  Är en online annonseringstjänst via Google. Du betalar helt enkelt för att synas på olika sökord som eventuellt kan ge dig specifika besökare till din hemsida.
 • Google Adsense
  Är en metod att tjäna pengar via reklam som visas på din hemsida. Ofta får du betalt när någon klickar på annonsen som visas.

Konsulttjänster

Det finns flera företag som kan hjälpa dig att koppla alla verktyg till din hemsida.

Tjäna pengar på din hemsida

Det finns olika möjligheter att tjäna pengar med din hemsida via reklam. Här får du några tips och förslag på program.

 • Google adsense: Visar automatiskt relevant reklam från andra företag visas på din sida och du får betalt varje gång som någon klickar på denna reklam.
 • Affiliator: Här bestämmer du själv vilka annonser som publiceras på din sida.

Att vara kreativ när du bygger din sida är viktigt, testa dig fram och prova nya saker! Kom ihåg att din hemsida inte endast ska byggas så att sökmotorerna gillar den. Användarvänlighet är viktigt för att dina besökare ska stanna längre.

Lycka till med din webbdesign!